Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Basque Chicken in Clay Cooker
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
Green pepper; cut in strips
Onions; sliced in rings
1/4 x ca. 450 gmushrooms sliced
cloves garlic minced
Frying chicken; (3-3 1/2 lbs.) quartered
1 Teelöffelsalt
1 Priseblack pepper
1/4 Teelöffelcayenne pepper
8 oz. can tomato sauce
1/4 TasseDry white wine; (or water)
2 Teelöffelcornstarch
1 Esslöffelwater
die Zubereitung:

Soak top and bottom of clay cooker in water for 15 minutes Drain. Place green pepper, mushrooms, onion, and garlic in cooker. Place chicken quarters, skin side up over vegetables. Sprinkle with salt and peppers. Mix tomato sauce and wine, pour over chicken.

Place cooker in cold oven. Set oven temp. At 450 and bake 1 1/4 hours. Remove chicken pieces and keep warm.

Pour cooking liquid from cooker into a medium skillet. Mix cornstarch and water; stir into skillet. Heat to boiling, stirring constantly, until thickened and clear. Pour over chicken and serve.


Anmerkungen zum Rezept: