Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Basundi (Creamy Milk Pudding)
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
12 Tassemilk
1/2 Tassesugar
Whole cardamoms (to 8); crushed
1 TeelöffelSaffron
1/4 TasseHot milk; (extra)
2 EsslöffelChopped pistachios; to garnish
die Zubereitung:

Place the milk in a heavy sausepan and bring to the boil, stirring constantly. Keep stirring and simmer until the milk reduces to one-third its original quantity.

Add the sugar and simmer for 5 more minutes. Now add the crushed cardamoms. Dissolve the saffron in 1/4 cup hot milk and add to the milk pudding. Stir thoroughly.

Garnish with the chopped pistachios. Serve chilled.


Anmerkungen zum Rezept: