Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Bea's Blueberry Gingerbread Treat
Zutaten für 9 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
3/4 TasseFresh/frozen blueberries
2 Tasseflour
1 TeelöffelBaking soda
1 1/2 Teelöffelginger
1/2 Teelöffelsalt
1/3 Tassebutter or margarine
egg
1/2 Tassebrown sugar
1 Tassemolasses
1/2 Tassesour cream
die Zubereitung:

Preheat oven to 350 degrees. Butter a 9-inch square baking pan. Wash, drain, and dry berries or defrost frozen ones enough to separate. Toss in small amount of flour with blueberries and set aside.

Cream butter, then add sugar and mix well. Add egg and beat until light-colored. Combine molasses and sour cream and add to butter mixture.

Sift flour, soda, ginger, and salt together and add alternately with molasses-sour cream to sugar mixture. Mix only enouth to blend ingredients. Add blueberries, folding them in lightly. Spoon batter into pan. Bake for 40 minutes or until cake pulls away from sides of pan. Serve warm with or without butter.


Anmerkungen zum Rezept: