Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Beef with Asparagus
Zutaten für 6 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
2 TeelöffelGinger minced
1/2 x ca. 450 gBeef, lean; strips
2 EsslöffelWine; Shaoxing or dry sher
1 1/2 Teelöffelcornstarch
3 EsslöffelSoy sauce; dark
3 Esslöffeloil
1/2 TeelöffelOil; sesame
1 x ca. 450 gAsparagus; cut into 2" piece
die Zubereitung:

In medium bowl, combine ginger, wine, soy sauce and sesame oil. Toss beef strips in mixture and marinate 30 minutes to several hours. Drain beef and reserve marinade. Combine marinade with enough water to make 1/3 cup.

Dissolve cornstarch in this mixture. Heat wok on high heat and add 1 tbls. Oil. Add beef to pan; stir-fry until meat loses raw color, about 1 minute. Remove meat from pan. Add rest of oil to wok. Add asparagus and stir-fry on medium heat until heated through. Return beef to pan; add reserved marinade. Increase heat to high and cook until sauce thickens.

Serve immediately.

Western-style broccoli can be used in its place. For a richer sauce, reduce soy sauce in marinade to 1 tbls. Dark soy; add 2 tbls oyster sauce to pan during last step.


Anmerkungen zum Rezept: