Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Beer Cake
Zutaten für 12 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 Tasse(2 sticks) butter; at room temperature, plus some to grease the pan
2 Tassebrown sugar firmly packed, light
eggs
1 Tassewalnuts or pecans, chopped
1 Tassedates chopped
3 Tasseflour
2 TeelöffelBaking soda
1/2 Teelöffelallspice gound
1/2 Teelöffelcloves ground
1/2 Teelöffelsalt
2 TasseFlat beer
die Zubereitung:

>From Peter LaBarbara, Homewood

1. In a large mixing bowl, beat 1 cup butter with an electric mixer at high speed for 1 minute. Add brown sugar and beat for 1 minute. Stop the mixer; using a rubber spatula, scrape down the sides of the bowl.

2. Beat in eggs one at a time, again stopping to scrape down the bowl. Stir in nuts and dates.

3. In another large bowl, sift together flour, baking soda, allspice, cloves and salt. With mixer running, add flour mixture to butter mixture alternately with beer until well-blended.

4. Pour batter into a greased 12-cup tube pan. Bake in a preheated 325-degree oven for 30 minutes. Raise oven temperature to 350 degrees and continue baking until a wooden toothpick inserted in the center of the cake comes out clean, about 25 minutes.

5. Remove cake from pan. Cool completely on a wire rack.


Anmerkungen zum Rezept: