Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Beer Can Date Bread
Zutaten für 8 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
Empty beer cans
2 Esslöffelsoda
1 TasseDates
2 Tassebeer
3 Esslöffelbutter
1 Tassemaple syrup
1 Esslöffelvanilla
eggs
4 TasseWhole wheat pastry flour
1 TassePecans
die Zubereitung:

Remove tops from beer cans with can opener; lightly oil insides. Sprinkle soda on dates. Heat beer to boiling and pour over date/soda mixture; set aside to cool. Cream together butter, maple syrup, vanilla, and eggs. Stir in flour. Add nuts and cooled date mixture. Spoon batter into cans, filling only 1/2 full. Bake with cans standing up on cookie sheet, at 350 degrees for 15-30 minutes; look for tops to split and test for doneness. Do not cut bread for 1 day; bread may break up, if it is sliced while still warm.


Anmerkungen zum Rezept: