Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Beer Drinker's Brine for Fish
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 TasseNon-iodized salt
1 Tassebrown sugar
1 Tassesoy sauce
1/2 Tassecider vinegar
1 EsslöffelWorcestershire Sauce
1 EsslöffelOnion powder 1 T garlic powder
1/2 Esslöffelblack pepper
1 Esslöffelpaprika
1 Esslöffelchilli powder
3 Tassewater
die Zubereitung:

Fill a large container with water. Add ingredients. Mix thoroughly until well dissolved.

Immerse prepared fish chunks, filets or small whole fish completely in brine solution. Refrigerate fish in brine solution. Brine chunks of fish of fish 1" thick for about 5 up to 8 hours, 1/2" thick for about 4 hours, and for thinner filets or pieces 2-3 hours.

After brining, always rinse your fish with plenty of fresh water. Pat the fish dry, and allow them to air dry for about 1 hour. This will cause a "pellicle" (a tacky glaze on the fish) to form indicating that it is ready for the drying and smoking process.

Try using Hickory or Mesquite wood chips with this brine when smoking your fish.

courtesy of: starfishcons@starfishcons. Com


Anmerkungen zum Rezept: