Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Beet "Vichyssoise"
Zutaten für 8 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
Leeks sliced
Beets (3 Cups); Peeled And Cubed
Potatoes; Peeled And Cubed
cloves garlic minced
1 Teelöffelsalt
1/2 Teelöffelpepper
2 Tassemilk
1 TasseLow-fat plain yogurt
green onion thinly sliced
die Zubereitung:

In large saucepan, combine 4 cups water, leeks, beets, potatoes, garlic, salt and pepper; bring to boil. Reduce heat to low; cover and simmer, stirring occasionally, for 50 to 60 minutes or until beets are tender.

Transfer to blender in batches and puree until smooth. Stir in milk. (Soup can be cooled, covered and refrigerated for up to 1 day.) Return to pot; gently heat through. Ladle into warmed bowls; swirl in dollop of yogurt and garnish with onion. Makes 8 servings.

Per Serving: about 109 cal, 5 g pro, 2 g total fat (1 g sat. Fat), 19 g carb, 3 g fibre, 6 mg chol, 365 mg sodium. %Rdi: 14% calcium, 8% iron, 4% vit A, 12% vit C, 20% folate. Cda 1/2 Starchy Foods, 1/2 Fruits+ Vegs, 1/2 2% Milk, + 1/2 Protein Foods


Anmerkungen zum Rezept: