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Bengali Spinach
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
2/3 TasseRaw almonds
2 Tassewater warm
3 EsslöffelGhee
1 Teelöffelblack Black mustard seeds
1/2 Teelöffelcumin seeds whole
1/4 TeelöffelFenugreek
1 1/2 Esslöffelbrown sugar
1/2 Esslöffelginger grated
1 TeelöffelMinced green chilies
2 x ca. 450 gTrimmed fresh spinach
1/3 Tassecoconut shredded
1 Teelöffelsalt
2 Esslöffelwater
1/8 Teelöffelnutmeg
die Zubereitung:

Soak nuts in warm water for 4 hours or overnight. Drain, wash & drain again.

Heat ghee in a large pot over moderate heat. When hot, but not smoking, add the spice seeds & sugar. Fry till the seeds darken & the sugar caramelizes. Add the ginger, chilies, spinach, nuts, coconut & salt. Cover, reduce heat to low & cook for 10 minutes. Uncover, gently turn the spinach over. Add water if necessary. Cook for a further 10 minutes.

Stir in the nutmeg & heat through for 1 to 2 minutes. Garnish with lemon & serve.

Yamuna Devi, "The Art of Indian Vegetarian Cooking"


Anmerkungen zum Rezept: