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Berbere
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
2 Teelöffelcumin seeds whole
cloves whole
3/4 TeelöffelBlack cardamom seeds
1/2 Esslöffelblack peppercorns
1/4 Esslöffelallspice whole
1 EsslöffelFenugreek seeds
1/2 EsslöffelCoriander seeds whole
10 kleinDried red chilies
1/2 Esslöffelginger grated
1/4 Esslöffelturmeric
1 Esslöffelsalt
2 1/2 EsslöffelSweet Hungarian paprika
1/8 Esslöffelcinnamon
1/8 Esslöffelcloves ground
die Zubereitung:

In a small frying pan, on a low heat, toast cumin, cloves, cardamom, peppercorns, allspice, fenugreek & corainder for about 2 minutes, stirring constantly. Remove from heat & cool for 5 minutes. Discard stems from chilies. In a spice grinder or with a mortar & pestle, finely grind together the toasted spices & chilies. Mix in remaining ingredients. Store in refrigerator in a well sealed jar.

>From the "Sundays at Moosewood Restaurant" cookbook.


Anmerkungen zum Rezept: