Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Berlin Bread
Zutaten für 20 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
eggs
2 Esslöffelwater warm
9 x ca. 30 gsugar
2 1/2 x ca. 30 gApple preserves
1/2 Tasserum
1 Priseallspice gound
3 Teelöffelcinnamon
2 1/2 x ca. 30 gchocolate grated
9 x ca. 30 gflour
1 Teelöffelbaking powder
4 1/2 x ca. 30 gWhole almonds or hazelnuts
1 1/4 x ca. 30 gcandied lemon peel diced
die Zubereitung:

1. Whisk the eggs and water until frothy, then add sugar, a little at a time. Continue whisking until the mixture is thick and creamy.

2. Mix and sift together the flour and baking powder.Add to the eggs and mix well, and then gradually add in the apple preserves, flavoring, spices, nuts and candied peel.

3. Spread the mixture about 1/4 inch thick in a greased baking sheet. Preheat oven to very hot for 5 minutes. Bake at moderate hot oven (375F) for 15-20 minutes.

4. Make an icing with 3 1/2 oz confectioners sugar and 1-2 T. hot water or milk. Ice the bread while it is still hot, and slice into 1 x 2 inch slices.

Cyberealm Cookbook, Vol 1, 4/93, Cyberealm Bbs, compiled by Linda Fields.


Anmerkungen zum Rezept: