Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Berry Sauce
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
2 Tassestrawberries fresh
1/3 Tassesugar
1 Esslöffellemon juice
1/4 TeelöffelLemon rind
2 Teelöffelcornstarch
2 EsslöffelCognac
die Zubereitung:

Sauce for fruit or ice cream. Yields about 1 1/2 cups for standard serving size. Blueberries may be used instead of strawberries. Cook berries in sugar (more if fresh) just until hot. Add lemon juice, grated lemon rind and simmer 5 minutes. Force through a sieve. Mix together cornstarch and cognac till smooth; Add berry mixture and cook over low heat, stirring constantly until it is clear and thickened. Sauce may be served hot or cold. Serve over fruit or ice cream.


Anmerkungen zum Rezept: