Rezept: |
Rezept drucken
|
ins Rezeptbuch legen
|
als email versenden
|
MealMaster - Ansicht
|
Rezept als PDF
|
Rezept benoten
|
Anmerkung schreiben
|
|
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
2 Esslöffel | Orange juice concentrate |
1/4 Tasse | balsamic vinegar |
1 Teelöffel | honey |
2 | Scallions; finely minced |
3 Tasse | Bibb lettuce (if not available; use romaine) |
3 | Oranges; sectioned |
5 | Chestnuts*; roasted, chopped |
This delicious salad is topped with flavorful balsamic dressing and can be assembled in advance: Make the dressing, wash the lettuce, and section the orange the night before and store in separate containers in the refrigerator. *Substitute 2 tablespoons sliced almonds for chestnuts for quicker assembly.
Combine orange juice, vinegar, honey, and scallions in a small bowl. Set aside. Line four salad places with lettuce. Arrange orange sections on top of lettuce. Top with chestnuts or almonds. Drizzle with dressing.
Serves six.
Per serving: Calories: 65, Fat: 0.5 gram, Cholesterol: 0, Sodium: 4 milligrams, Calcium: 50 milligrams, Dietary fiber: 2.5 grams.
|
|
Anmerkungen zum Rezept:
|