Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Chana Masaledar
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
3 Esslöffelvegetable oil
1/4 Teelöffelcumin seeds whole
1 mittelOnion; peeled & chopped
1/4 Teelöffelcinnamon ground
1/4 Teelöffelnutmeg ground
1/4 Teelöffelcloves ground
1 Teelöffelcoriander ground
Garlic cloves peeled & minced
1/2" piece of fresh ginger grated
1 Esslöffeltomato paste
20 x ca. 30 gCanned chick peas; -Or
10 x ca. 30 gDried chick peas, cooked
1/2 Teelöffelsalt
1/4 TeelöffelCayenne pepper
1 Esslöffellemon juice
die Zubereitung:

Heat oil in large skillet over medium heat. When hot, put in cumin seeds. After a few seconds, add the onion. Stir & fry for 7 minutes. Turn heat to low & add the spices in the order set out above. Mix well & add the garlic & ginger. Fry, stirring for 3 minutes. Add the tomato paste. Add chick peas. Add salt & cayenne & lemon juice. Stir well, cover & simmer for 10 minutes. If it is too dry, add some chickpea stock. Stir gently while cooking on occasion. Serve over rice with Aloo Mattar Rasedaar ~-


Anmerkungen zum Rezept: