Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Channa Daal Khichiri - Lentils and Rice With
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 Tasserice
1/3 TasseLentils
1/2 Tasseonion sliced
1 Teelöffelcumin seeds
1/2 Inch cinnamon stick
cloves
Brown cardamom pod, split or bruised
12 peppercorns
die Zubereitung:

Rinse rice and lentils separately, then soak them in 2 1/2 cups of water for 20-25 minutes. Drain them well and put off to side. Slowly dryfry onions, in heavy saucepan. When they begin to carmelize and brown, and exude moisture, add cumin, cinnamon, clove, cardamom, and peppercorns. If they stick, add a little water. Stir until onions are golden brown. Add 2 1/4 cups off water and put in lentils first. Let it come to a boil, reduce heat to a minimum, cover and cook 10 minutes, add drained rice, stirring gently to mix lentils and and rice together. Cover and continue cooking for 20-25 minutes, let stand 3 or 4 minutes before serving.


Anmerkungen zum Rezept: