Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Chat Masala
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
2 Esslöffelcumin seeds
1 1/2 TeelöffelFennel Seeds
1 Esslöffelgaram masala
1 EsslöffelMango powder
1 Esslöffelsalt black
1 Teelöffelcayenne pepper
1 PriseAsafetida powder
1/4 Teelöffelginger ground
die Zubereitung:

Asafetida, mango powder, and black salt distinguish the chat masala from other masalas, giving the blend a sourness that makes it a welcome accompaniment to fresh fruit and other snacks. ('Chat' refers to various snacks and to the North Indian cafes that serve them.) Fresh fruit often is sprinkled with lime juice and chat masala. Black salt (which is actually reddish gray), available at Indian food stores, has a distinctive flavor that's quite different from sea salt or table salt. The garam masala is the wild card in this recipe; either one of the (Tamil Nadu Curry Powder or Punjabi-Style Garam Masala) masalas may be used.

Directions: =========== Toast and grind cumin and fennel seeds and combine with remaining ingredients.

Yamuna Devi


Anmerkungen zum Rezept: