Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Cheddar Cheese Waffles and Savory Syrup
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
Waffles
2 Tasseall-purpose flour Sifted
2 Teelöffelbaking powder
1/2 TeelöffelBaking soda
1/2 Teelöffelsalt
3 grossegg yolks
1/2 Tassebutter melted
1 1/2 Tassemilk
1 Tasse(4 ounces) shredded sharp Cheddar cheese
egg whites
Savory Syrup
1 Tassemaple syrup
Bayleaf whole
1/4 Teelöffelthyme ground
die Zubereitung:

Waffles: Preheat waffle iron. Preheat oven to 200 to keep waffles warm before serving.

Sift flour, baking powder, baking soda and salt into a mixing bowl. In another bowl, combine egg yolks, melted and cooled butter and milk. Stir liquid and dry ingredients together; add cheese.

In a separate bowl, beat egg whites until stiff. Fold into batter until barely blended. Spoon batter into waffle iron, covering about two-thirds of the grid surface. Cook according to manufacture's instructions.

Place waffles into heated oven, uncovered, until ready to serve. This recipe makes about 4 servings.

Savory Syrup: Place ingredients in a heavy saucepan. Stir and heat until boiling. Lower heat and simmer about 5 minutes. Remove bay leaf and pour over waffles.

1 waffle serving with 1/4 cup syrup‚0 calories.


Anmerkungen zum Rezept: