Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Cherry Strata
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
12 TasseDay-old Italian bread cubes; (appx 1/2 inch cubes)
1 Packung(8 oz.) cream cheese; softened
1/2 TasseSugar divided
1/2 Teelöffelalmond extract
1/2 TasseDried cherries or cranberries
1/2 Tassepecans chopped
eggs
1 1/2 TasseHalf-and-half cream
1 Teelöffelcinnamon
Cherry Syrup
1 Dose(appx 14 0z.) sour or tart cherries; chopped
1 Tassesugar
1 Tassecorn syrup
1/2 Teelöffelalmond extract
die Zubereitung:

Preheat oven to 350 degrees F.

Grease 13 x 9 x 2 inch baking pan.

Place 8 cups of the bread cubes in prepared pan.

In mixing bowl, beat cream cheese, 1/4 cup sugar and extract until smooth. Stir in pecans and cherries (or cranberries). Spoon over bread and top with remaining bread cubes.

In mixing bowl, whisk eggs, cream, cinnamon and remaining sugar. Pour over bread.

Bake uncovered for 35-40 minutes, or until browned. Let stand 5 minutes before serving. Top individual servings with Cherry Syrup.

Makes 6 - 8 servings.

Cherry Syrup: Combine cherries, sugar and corn syrup in small saucepan. Bring to a boil. Reduce heat and simmer for 15 minutes. Remove from heat and stir in extract. Serve warm over strata.


Anmerkungen zum Rezept: