Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Chewy Fig Oatmeal Cookies
Zutaten für 36 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1/4 Tassebrown sugar firmly packed
1/2 Tassehoney
1/3 TasseDried figs, ground & packed
2/3 Tassemargarine or butter
6 EsslöffelEgg substitute; -Or
eggs
1 TeelöffelBaking soda
1/2 Teelöffelsalt
1/2 Teelöffelcinnamon
1/2 Teelöffelvanilla
2 EsslöffelDried figs, ground
1/4 Teelöffelnutmeg
1 1/2 Tasseall-purpose flour
1 1/3 TasseQuick rolled oatmeal
1/2 TasseNuts, finely ground (opt.)
die Zubereitung:

[Note: for a no sugar variation, substitute same amount of white grape juice concentrate or apple juice concentrate for brown sugar.]

In a large bowl, beat brown sugar, honey, first quantity of figs and margarine until creamy, about 3-5 minutes. Add eggs to creamed ingredients and mix until well blended. In a separate bowl, blend baking soda, salt, cinnamon, vanilla, remaining figs, and nutmeg thoroughly, and add to creamed mixture. Add flour, oatmeal, and nuts (optional) and mix 2 minutes on low speed, then 3 minutes on medium speed. Drop by teaspoonfuls on greased cookie sheet and bake at 350 F for 10 to 15 minute according to preference of softer or crunchier cookies.

Each serving contains approximately: Calories 74, Fat 2.01 g, Dietary Fiber .936 g, Carbohydrates 13.0 g, Protein 1.45 g, Sodium 100 mg, Cholesterol .031 mg

Calories from protein: 8% Calories from carbohydrates: 68% Calories from fats: 24%


Anmerkungen zum Rezept: