Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Chicken Almond Chinese
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 Teelöffelcornstarch
1 Teelöffelsoy sauce
2 Teelöffelsherry
1/2 Teelöffelsugar
1/2 Teelöffeloil
2 TasseChicken cubes
1/2 TasseAlmonds slivered
3 Esslöffeloil
1 TasseCelery; sliced diagonally
1 TassePea pods; frozen
1 Tassemushrooms fresh, sliced
1/2 TasseWater chestnuts sliced
1 Tassechicken stock
2 Esslöffelcornstarch
2 Esslöffelwater
1 Esslöffelsoy sauce
die Zubereitung:

In medium mixing bowl combine cornstarch, soy sauce, sherry, sugar and 1/2 teaspoon oil. Add cubed chicken and toss to coat. Set aside. Preheat electric wok at 350 degrees. Toast almonds, stirring constantly until lightly browned, about 3 minutes, remove.

heat 3 tablespoons oil in wok, uncovered, to 375 degrees, add chicken mixture. Stir fry 3 to 4 minutes, push up side of wok, add celery and pea pods, stir fry 2 to 3 minutes, push up sides of wok, add mushrooms, scallions and waterchestnuts, stir fry 2 minutes. Add stock and combine all ingredients. Cover and simmer 5 minutes. Meanwhile combine cornstarch, water and soy sauce, pour into chicken mixture, stirring until thickened. Garnish with toasted almonds. Reduce heat setting to warm for serving. Serve over cooked rice.


Anmerkungen zum Rezept: