Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Chicken and Ham Gumbo
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 Esslöffeloil
1 grossonion finely chopped
Cloves garlic finely chopped
Sweet red pepper; finely chopped
2 EsslöffelFlour; toasted *
1 DoseChicken broth; reduced-salt
3/4 x ca. 450 gSkinless boneless chicken breasts; cut into 1" pieces
3 x ca. 30 gham diced
1 DoseTomatoes; drained & chopped
Bayleaf
1/2 TeelöffelLeaf thyme; crumbled
1/4 Teelöffelblack pepper ground
1/8 TeelöffelGround hot red pepper
1 PackungFrozen cut okra; thawed
1 1/2 TassePlain cooked rice
die Zubereitung:

sheet with foil, turning up the foil edges. Spread the flour in a thin layer over the foil. Bake for 8 to 10 minutes, stirring occasionally, until light brown. Cool.

Heat the oil in a large nonstick saucepan over medium heat. Add the onion and garlic. Saute for 2 minutes. Add the sweet red pepper, saute for 2 minutes. Stir in the flour until mied. Stir in the broth. Add the chicken, ham, tomatoes, bay leaf, thyme, black pepper and hot red pepper. Bring to a boil. Lower the heat and simmer for 20 minutes. Add the okra, simmer for 10 minutes. Ladle into soup bowls. Add 1/3 cup rice to each bowl.


Anmerkungen zum Rezept: