Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Chicken and Vegetables with Gravy
Zutaten für 5 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
3 mittelPotatoes (to 4) pared, halved lengthwise
Carrots sliced
Onions sliced
Celery ribs; in 1" pieces
To 4 lb. whole broiler/fryer rinsed well
2 Teelöffelsalt seasoned
1/2 Teelöffelblack pepper coarsely ground
1/2 Teelöffelbasil
1/2 TasseWater or chicken broth
Gravy
1/3 Tasseflour
1/3 Tassewater
1/2 Teelöffelthyme
1 Teelöffelsoy sauce
die Zubereitung:

Put vegetables in lightly oiled slow cooker. Place whole chicken in the middle of the vegetables. Sprinkle with seasoned salt, pepper and basil. Pour water or broth over all.

Cover and cook on low for 8 to 10 hours, or on high for 3 1/2 to 4 hours. If you cook it on high, increase broth or water to 1 cup.

When ready to serve, remove chicken and vegetables to a serving platter. Reserve the liquid for gravy. Prepare a smooth paste with flour and water. Pour into the liquid. Turn cooker to high and stir the gravy. Add thyme and soy sauce. When thick, pour over chicken and vegetables, or serve on the side.

From Carolyn Hall of Louisville, Ky in Phyllis Fitzgerald's "Best Buy" column in "The (Louisville, Ky) Courier-Journal, " 07/18/90. Pg. C1. Typed for you by Cathy Harned.


Anmerkungen zum Rezept: