Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Chicken Breasts Diane
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
4 grossBoneless chicken breast halves
1/2 Teelöffelsalt
1/4 (up to)
1/2 Teelöffelblack pepper
2 EsslöffelOlive or salad oil
2 Esslöffelbutter or margarine
3 EsslöffelChopped fresh chives or green onions
1/2 Lime or lemon; juice of
2 EsslöffelBrandy or cognac; optional
3 Esslöffelparsley chopped
2 TeelöffelDijon mustard
1/4 Tassechicken broth
die Zubereitung:

1. Place chicken breasts halves between sheets of waxed paper or plastic wrap. Pound slightly with mallet. Sprinkle with salt and black pepper.

2. Heat 1 tablespoon each of oil and butter in a large skillet.

3. Cook chicken over high heat for 2 minutes on each side. Do not cook longer or they will be overcooked and dry. Transfer to warm serving platter.

4. Add chives, lime juice, brandy, parsley and mustard to pan. Cook 15 seconds, whisking constantly.

5. Whisk in broth. Stir until sauce is smooth. Whisk in remaining butter and oil.

6. Pour sauce over chicken. Serve immediately.

From "Great American Recipes"

From a collection of my mother's (Judy Hosey) recipe box which contained lots of her favorite recipes, clippings, etc. Downloaded from Glen's Mm


Anmerkungen zum Rezept: