Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Chicken in Black Bean Sauce
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 x ca. 450 gChicken Breasts boneless
2 Esslöffelsherry dry
1 Esslöffelsoy sauce
2 Teelöffelsesame oil
Sauce
1/2 Tassechicken stock
2 Teelöffelcornstarch
1/2 Teelöffelsugar
1 Teelöffelsoy sauce
1 TeelöffelHot chili paste
1 Esslöffelvegetable oil
cloves garlic
2 Teelöffelginger minced, fresh
2 EsslöffelFermented black beans
die Zubereitung:

Cut chicken into 3/4" pieces. Combine sherry, soy and sesame oil in a 4-cup microwaveable casserole. Toss chicken in mixture, cover and marinate while preparing other ingredients. In a small boil combine stock, cornstarch, soy sauce, sugar, chili paste; set aside. Prepare garlic, ginger and black beans; set aside. Microwave chicken and marinade, covered at high for 4 to 6 minutes or until chicken is opaque and tender. Stir twice during cooking. Stand, covered, while making sauce. In a 2 cup glass measure, microwave vegetable oil at high for 1 minute or until hot. Stir in garlic, ginger and black beans and microwave, uncovered high for 1 minute or until fragrant. Stir in stock mixture until smooth and microwave at high for 1 1/2 to 3 min. Or until sauce comes to a boil and thickens. Stir once. Drain liquid off chicken, pour black bean sauce over, stir and serve immediately.


Anmerkungen zum Rezept: