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Chicken Korma
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
Whole chicken breast, skinless and boneless, thinly sliced
4 EsslöffelGhee
cloves garlic minced
onions minced
Green chiles, seeded and minced
3 ScheibeGinger minced
1 TeelöffelGaram masala (available in Indian grocery stores)
1/2 Teelöffelground cumin
1/2 Teelöffelchilli powder
1 Teelöffelturmeric
2 Teelöffelcoriander ground
1 EsslöffelVinegar (up to 2)
2 Esslöffel(heaping) sour cream
1 Teelöffel(heaping) tomato paste
3/4 Tassechicken stock
die Zubereitung:

Saute chicken in 2 tablespoons ghee for 1 minute. Add garlic, onion, chiles and ginger and saute for 5 minutes. Meanwhile, combine garam masala, cumin, chili powder, turmeric and coriander. Add vinegar, a little at a time, until it forms a paste. In a small saucepan heat remaining ghee. Add spice paste and saute until fragrant, 1 to 2 minutes. Pour over chicken. Add sour cream, tomato paste and stock. Stir to make a thick sauce. Cover and simmer 30 minutes. Serve over Basmati rice pilaf.


Anmerkungen zum Rezept: