Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Chicken Satay
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1/2 Tassechicken stock
1/4 Teelöffelcayenne pepper
1/2 Tasseheavy cream
Turns black pepper
1/4 TasseChopped unsalted peanuts
1 x ca. 450 gSkinless boned chicken breast; cut into long, thin strips
1/4 TasseSmooth peanut butter
8 TeelöffelCreole seasoning
2 Esslöffelsesame oil
1/4 Tassegreen onions finely chopped
1 Esslöffelsoy sauce
1 Esslöffelgarlic minced
1 Esslöffelcilantro chopped, fresh
1/2 Teelöffelsalt
die Zubereitung:

In a medium saucepan over high heat, combine first 11 ingredients. Bring to a boil, reduce heat, & simmer, stirring, for 3 minutes. Remove from heat. On metal skewers, thread chicken the long way, dividing it equally among skewers. (I used 16 skewers when I made it.) Sprinkle creole seasoning over meat, and pat seasoning into meat with your hands. Heat a large skillet over high heat, and sear chicken till brown on each side. Spoon a generous amount of sauce onto each individual plate, arrange skewers on top (2 if a first course, 4 if main course), and sprinkle with green onions. New Orleans influenced version of the traditional satay, from "Emeril's New New Orleans Cooking", by Emeril Lagasse & Jessie Tirsch.

Febry, , uary 13, 199


Anmerkungen zum Rezept: