Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Dutch Apple Cake 2
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1/4 TasseFruit sweetener*
1/4 TasseApple butter or unsweetened apple sauce
egg
2/3 Tasseflour
1/2 Teelöffelbaking powder
1/4 Teelöffelsalt
1 Tasseapples diced
1/2 Tassenuts chopped
die Zubereitung:

An "old country" puddin' cake. Good topped with whipped cream or ice cream for a warm, yet refreshing, dessert!

*To make this fruit sweetener, mix together 1/8 cup frozen apple juice concentrate (thawed) and 1/8 cup granulated fructose.

Directions: Combine fruit sweetener and apple butter. Beat in egg. Combine flour, baking powder, and salt. Blend into creamed mixture. Fold in apples and nuts. Pour into 8" x 8" pan which has been sprayed with non-stick coating. Bake for 15-20 minutes at 325.

Nutritional Analysis: Yield: 12 servings Per Serving: 130 Cal; 7g Fat; 15g Carbohydrate; 4g Protein; 23mg Cholesterol; 60mg Sodium; Exchanges: 1 fruit; 1 fat exchange

This recipe is reprinted from "Sweet Inspirations~ A Sugar Free Dessert Cookbook" by Patti Lynch.


Anmerkungen zum Rezept: