Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Flan Cheesecake
Zutaten für 6 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
2 EsslöffelSugar divided
8 x ca. 30 gcream cheese softened
Egg yolks beaten
13 x ca. 30 gmilk evaporated
1 Dosecondensed milk sweetened
13 x ca. 30 gCan water measured in milk can
1 Teelöffelvanilla
1 PriseOf salt
die Zubereitung:

Place 10 tbs sugar in a heavy skillet. Stir over medium heat until sugar dissolves into a light brown syrup. Pour immediately in flan pan or shallow dish and let cool and harden. In mixing bowl, place cream cheese; add beaten egg yolks. Stir in both milks, water, vanilla, remaining sugar and salt. Blend with caramelized sugar and set in a pan of hot water. Bake at 350 for 1 1/2 to 1 3/4 hr.

Note - Flan will look soft, but hardens in refrigerator. Be sure to chill thoroughly; it is better if it can be refrigerated overnight. When ready to serve, invert on a flat plate, and teh flan will come out easily with the caramel sauce on top. Do not freeze.


Anmerkungen zum Rezept: