Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Lemon Cake with Lemon Glaze
Zutaten für 12 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 1/2 Tasseall-purpose flour
1/4 Teelöffelbaking powder
1/8 TeelöffelBaking soda
1 Tassesugar
1/2 Tassebutter softened
3 grosseggs
1/2 Tassesour cream
Lemon; grated peel of
Glaze
1/3 Tasselemon juice
1/3 Tassesugar
die Zubereitung:

l. Grease and flour 9"x5" loaf pan. Preheat oven to 325F.

2. On waxed paper, combine flour, baking powder, and baking soda; set aside.

3. In large bowl, with mixer at high speed, beat sugar and butter until light and fluffy, about 5 minutes. Reduce speed to low, beat in eggs, 1 at a time, until blended. Add flour mixture alternately with sour cream, beating until well mixed. Stir in lemon peel by hand.

4. Pour batter into loaf pan. Bake 1 to 1 1/4 hours until toothpick inserted in center comes out clean.

5. Prepare glaze: In cup, mix lemon juice and sugar. Spoon lemon juice mixture evenly over hot cake in pan. Cool cake in pan on wire rack. Makes 1 loaf or 12 servings.


Anmerkungen zum Rezept: