Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Lemon Chicken in Clay Cooker
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
lemon
Frying chicken; (3 - 3 1/2 lbs.), quartered
2 Esslöffelflour
1 Teelöffelsalt
1/4 Teelöffelpaprika
2 EsslöffelOrange marmalade
1/4 sherry dry
die Zubereitung:

Soak top and bottom of clay cooker 15 minutes. Drain.

Grate lemon rind; squeeze juice and sprinkle on chicken pieces. Coat chicken with a mixture of flour, salt, and paprika. Place skin sides up in cooker. Mix lemon rind, marmalade and sherry; drizzle over chicken. Place covered cooker in cold oven. Set oven temp. To 450 degrees. Bake 1 hour. Remove cover; bake until chicken is crisp and brown, about 8-10 minutes. Spoon sauce over chicken.


Anmerkungen zum Rezept: