Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Lemon Filling for Cakes
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
3/4 Tassesugar
2 Esslöffelcornstarch
1/2 Tassewater
Egg yolks, be
1 Teelöffellemon peel finely shredded
3 Esslöffellemon juice
1 Esslöffelbutter
die Zubereitung:

In a small saucepan combine sugar and cornstarch. Stir in water. Stir in egg yolks, lemon peel and lemon juice. Cook and stir over medium heat till bubbly. Cook for two minutes more. Stir in butter till melted. Cover surface with clear plastic wrap; cool. Makes enough to spread between two 8 or 9 in cake layers(about 1 cup).

Microwave directions: In a 1-quart casserole combine sugar and cornstarch. Stir in water. Stir in egg yolks, lemon peel and lemon juice. Micro cook, uncovered, on 100% power(high) for 3 to 4 minutes or till thickened and bubbly, stirring every minute. Cook 30 seconds more. Stir in butter till melted. Cover; cool.

add 1 tablespoon rum after the butter, for a different flavor.


Anmerkungen zum Rezept: