Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Pear Almond Custard Tart
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 1/2 Tasseall-purpose flour
egg
1 Esslöffelwater
1 Esslöffelsugar
1 Teelöffelvanilla extract
7 Esslöffelbutter
Pears, peeled, halved and cored
eggs
1/4 Tassesugar
1/4 TasseFine-ground almonds (or store-bought almond paste)
1 Teelöffelvanilla extract
2/3 TasseHeavy cream or sour cream
die Zubereitung:

Method: Heat oven to 375. Quickly combine first 6 ingredients to make crust. Don't handle more than you have to; it gets tough if it's overmixed. Roll out and line a 9-inch tart pan with the dough. Arrange the pear halves attractively cut side down in the shell so that the stem ends are all facing into the center and bake for about 20 minutes. If the pears don't all fit that way, chop some and mound them in the center. Combine the remaining ingredients and pour into the pan and bake until firm, about 30 more minutes. Serve warm or cool. You can substitute pears in almost any recipe you have that uses apples. Pear pie. Baked pears in pie crust. Fried pears. Pork loin with sliced pears. Enjoy, very much.


Anmerkungen zum Rezept: