Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Pear-Apple Jam
Zutaten für 7  Menge anpassen
die Zutaten:
2 TasseFinely chopped pears (peeled & cored)
1 TasseFinely chopped apples (peeled & cored)
6 1/2 Tassesugar
1/4 Teelöffelcinnamon ground
1/3 TasseBottled lemon juice
6 x ca. 30 gLiquid pectin
die Zubereitung:

Procedure: Crush apples and pears in a large saucepan and stir in cinnamon. Thoroughly mix sugar and lemon juice with fruits and bring to a boil over high heat, stirring constantly. Immediately stir in pectin. Bring to a full rolling boil and boil hard 1 minute, stirring constantly. Remove from heat, quickly skim off foam, and fill sterile jars leaving 1/4-inch headspace.

Adjust lids and process as recommended in Table 1.

Table 1. Recommended process time for Pear-Apple Jam in a boiling water canner.

Style of Pack: Hot. Jar Size: Half-Pints. Process Time at Altitudes of 0 - 1, 000 ft: 5 min.

1, 001 - 6, 000 ft: 10 min.

Above 6, 000 ft: 15 min.

======================================================= === * Usda

courtesy of Karen Mintzias


Anmerkungen zum Rezept: