Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Pecan Christmas Cake
Zutaten für 12 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 x ca. 450 gbutter
2 Tassesugar
eggs
1 Esslöffellemon juice
1 TeelöffelLemon peel grated
1 Esslöffelvanilla
1 1/2 Tassegolden raisins
4 Tassepecans chopped
3 Tasseflour
1/4 Teelöffelsalt
1 Teelöffelbaking powder
die Zubereitung:

Cream butter & sugar until fluffy. Beat in eggs, one at a time. Add lemon juice, peel & vanilla. Mix raisins, nuts & 1/4 cup flour. Sift remaining dry ingredients. Alternately fold nuts & raisins and dry ingredients into creamed mixture. Spoon into a greased, paper- linde 10-inch tube pan. Bake in slow oven (at 300) about 1 hour and 50 minutes. Cool. Remove from pan. (I use small loaf pans.) Variation: For a sweeter, more moist cake, pour a syrup made from 1/4 cup orange juice, 1/4 cup lemon juice & 1/4 cup sugar over cake while it is still hot.

Helen Sizemore

Bald Knob, Ar

From <Simply Southern>, the Desoto School Mothers' Assn, Helena-West Helena, Ar 72390. Downloaded from Glen's Mm Recipe Archive,


Anmerkungen zum Rezept: