Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Pecan Praline Topping
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1/2 Tassesugar
1/3 Tassewater
1/4 Tassepecans finely chopped
die Zubereitung:

1. Lightly spray baking sheet.

2. In a small heavy saucepan, combine sugar and water and bring to a simmer over low heat, stirring occassionally, until sugar melts. Increase heat to medium-high and cook, without stirring, until syrup turns medium amber, 3 to 5 minutes.

3. Immediately remove from heat and stir in pecans. Pour onto prepared baking sheet, spreading in a thin layer. Let stand until praline is cool and brittle.

4. Slide a metal spatula under praline to loosen it from pan; crack into small pieces.

5. Place in a food processor and pulse until coarsely crushed or ground.

This will keep tightly covered, at room temp., for up to 3 days. Makes 1 cup. 35 calories per tablespoon; 1 gram fat.


Anmerkungen zum Rezept: