Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Peegudhu (Liver Curry>
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
450 Grammliver
1/2 Teelöffelsalt
1/4 Teelöffelblack pepper
150 Milliliterwater
3 Teelöffelvinegar
25 Grammonion
cloves garlic
Cardamoms
cloves
25 Milliliterlime juice
Cm cinnamon stick
1/4 TeelöffelChilli powder
1 Teelöffelpaprika
1 TeelöffelFennel
25 Grammcoriander
25 Grammcumin
50 MilliliterOil sprig curry leaves
1/2 Stem lemon giass
275 MilliliterThick coconut milk
die Zubereitung:

Wash the liver and place in a pan with the vinegar, pepper and water and cook for 5-8 min Drain liver from the pan and when cool remove skin and cut into 1 cm cubes. Slice the onion, crush the garlic and powder the cardamoms and cloves. Place the liver in a bowl and mix in the cardomoms cloves, lime juice, cinnamon stick, chilli powder paprika powder, fennel powder, coriander powder and cumin powder and leave to marinade for 30 minutes. Meanwhile, heat the oil and fry onion garlic, curry leaves and lemon grass and when onion has turned a golden brown add the liver, marinade and coconut milk and stir. Cook for a further 10 minutes, then discard the cinnamon stick and serve immediately. From "A taste of Sri Lanka" by Indra Jayasekera, Isbn #962 224 010 0


Anmerkungen zum Rezept: