Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Peppermint Chocolate Cake
Zutaten für 8 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
Peppermint tea bags
1 Tassewater
3 x ca. 30 gchocolate unsweetened
1/2 TasseButter; salted
2 Tassesugar
eggs separated
1 TeelöffelBaking soda
1/2 Tasseyogurt plain
2 Tasseflour
1 Teelöffelbaking powder
die Zubereitung:

Boil water in a small saucepan and add peppermint tea bags. Remove from heat and let steep for 5 minutes. Remove tea bags, squeezing excess liquid into the pan. Return the tea to a boil.

Place the chocolate and butter in a large bowl. Pour peppermint tea over the top. Whisk until melted. Stir in sugar and egg yolks.

In a separate bowl, mix baking soda and yogurt. Add to the chocolate and butter batter, and mix well. Sift flour and baking powder into the batter, and mix well.

In another separate bowl, whip egg whites until stiff, then fold them into the batter. Pour into 2 greased and floured 8-inch round pans or one 9x13 inch pan. Bake at 350'F for 40-50 minutes. Remove and sprinkle with powdered sugar.

Seasonings Tea box)


Anmerkungen zum Rezept: