Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Pfeffernusse
Zutaten für 1  Menge anpassen
die Zutaten:
3 TasseFlour sifted
1 Teelöffelbaking powder
1/4 Teelöffelsalt
1/2 Teelöffelcinnamon
1/4 Teelöffelallspice
1/4 TeelöffelCloves, ground (done by hand, if possible, for stronger taste)
1/4 TeelöffelNutmeg ("Yuck!", Grandma always "forgot" to add it)
1/4 TeelöffelMace
Egg; beaten light
3/4 Tassesugar
Lemon; juice & grated rind
2/3 TasseNuts chopped
die Zubereitung:

Measure flour and sift with baking powder, salt, and spices. Add sugar slowly to beaten eggs and stir in lemon juice and grated lemon rind. Add dry ingredients and nuts and mix well. Refrigerate 2 hours. Roll out 1/2" thick and cut with tiny cutter 3/4" round. Let cookies stand over night in cool place on ungreased cookie sheet. Just before baking, put a drop of brandy on each cookie. Bake brandy side up [don'tcha just love it?] in 300 deg F oven for 1/2 hour. Cool thoroughly and place in tightly covered jar.


Anmerkungen zum Rezept: