Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Pfeffernusse
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
4 Tasseall-purpose flour
1 Teelöffelbaking powder
1/2 TeelöffelBaking soda
1 Teelöffelwhite pepper ground
1 Teelöffelcinnamon ground
1/2 Teelöffelcardamom ground
1/2 Teelöffelginger ground
3/4 Teelöffelsalt
3/4 TasseButter or margarine, softened
1 1/4 Tassebrown sugar packed
eggs
3/4 TasseFinely chopped almonds;, (optional)
die Zubereitung:

These nut-sized cookies are spiced with ginger, cinnamon, cardamom, and pepper. They are called Pepperkaker, in Norway.

Preheat oven to 350 degrees F.  2 Combine dry ingredients and set aside.  3 In a separate bowl, beat butter and sugar together until light. Add eggs one at a time, beating well after each addition.  4 Stir in dry ingredients 1/2 cup at a time. Add almonds, if desired.  5 Roll into one inch balls and arrange 1 inch apart on ungreased baking sheet. Bake 11 to 14 minutes.  6 Cool and store in airtight containers for 3 days to mellow flavors. Makes 16 dozen


Anmerkungen zum Rezept: