Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Pickled Celery
Zutaten für 6 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
Celery stalks
1 Esslöffelsoy sauce
1 Esslöffelvinegar
1/2 Teelöffelsalt
1/2 Teelöffelsugar
3 TropfenSesame oil; more or less
die Zubereitung:

1. Remove leaves, tough ends and stringy portions of celery stalks; then cut in 1-inch sections. (If stalks are wide, cut lengthwise in half first.) Blanch to soften slightly. Place in a bowl.

2. Combine soy sauce, vinegar, salt, sugar and sesame oil. Add to celery and toss.

3. Refrigerate, covered, only to chill (about 20 minutes).

Abalone: 1/2 cup canned, either slivered or cut in strips. Omit the vinegar; double the soy sauce.

Chicken: 1 cup cooked, either slivered or cut in strips. Omit the vinegar.

Shrimp: 1/4 cup, cooked and minced. Omit the sugar.

Walnuts: 1/2 cup, shelled and blanched.

From <The Thousand Recipe Chinese Cookbook>, Isbn 0-517-65870-4. Downloaded from Glen's Mm Recipe Archive, http://www. Erols. Com/hosey.


Anmerkungen zum Rezept: