Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Sambal Asem
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 kleinPiece of trassi*
Fresh red chilies (up to 5)
chilli green
1 Teelöffelsalt
2 Teelöffelbrown sugar
1 EsslöffelLemon or lime juice (lime is better)
1 TeelöffelTamarid concentrate (up to 2)
die Zubereitung:

The following spice mixtures are just samples of how to make each mixture. There are many many varieties of each mixture and the below recipes can be modified to fit individual tastes. Sambals are a relish like mixuture of spices and can be store for a week or so in a tightly sealed jar in the refrigerator.

Wrap trassi in foil and grill until it darkens. Remove seeds from chilies. Chop finely. Pound or press trassi and chilies with other ingredients until you have a smooth paste.

*trassi is a firm paste made of rotting shrimp it is also sold under the name blachan.


Anmerkungen zum Rezept: