Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Sandcake (Sandkage)
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 1/4 Tassebutter
1 1/4 Tassesugar
eggs
1 Tasseflour
1 TassePotato flour
3/16 TasseRice flour
1 Teelöffelvanilla extract
die Zubereitung:

I was getting ready to ship off the Danish cookbook to Ted when I remembered that you had asked for a recipe for Danish pastry. Here's a gen-u-wine one, several variations and a short recipe for Sand Cake that got snagged with the Danish recipe.

Mix the butter and sugar, add the eggs one at a time, and finally the sifted flour and vanilla extract. Bake in a moderate oven about 1 hour, or until golden brown. If baked only 45 min. The cake will be underdone but tastier.

From "Danish Cookery" by Suzanne, Andr. Fred. Host & Son, Copenhagen, 1957.


Anmerkungen zum Rezept: