Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Sandwich Rye Bread
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
3 Tasseall-purpose flour unbleached
1 TassePumpernickel flour
2 Esslöffelmolasses
2 EsslöffelDried minced onions
1 Esslöffelcaraway seeds whole
2 Teelöffelsalt
2 EsslöffelOil or soft butter
2 1/4 Teelöffelyeast instant
1 1/4 TasseLukewarm water (up to 1-1/2)
die Zubereitung:

(For 1-1/2 to 2# Bread Machine)

Place all of the ingredients into the pan of your bread machine according to the manufacturer's directions. Program the machine for basic bread, and press Start.

Check the dough after the first kneading cycle is finished and adjust its consistency by addiing a tablespoon or so of water if it seems dry and looks "gnarly." The dough should be firm, though slightly sticky.

Allow the machine to complete its cycle. Remove the bread when it's finished baking, and transfer it from the pan to a wire rack to cool.


Anmerkungen zum Rezept: