Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Satay
Zutaten für 12 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
40 Wooden screwers
1 1/2 x ca. 450 gChicken Breasts boneless
Shallots
Cloves garlic peeled
1/4 Tassecoconut milk
2 Esslöffellemon juice
1 Esslöffelbrown sugar
1 TeelöffelCoriander leaves
1/2 Teelöffelsalt
1/4 Teelöffelcumin seeds whole
1/4 Teelöffelturmeric
die Zubereitung:

Soak skewers in cold water for 1 to 2 hours before grilling. Cut meat into 3/4 inch pieces. Place in a medium sized bowl. Iff using variety of meat, place each in a separate bowl. In a food processor or blender whirl together shallots, garlic, coconut milk, lemon juice, sugar, coriander, salt, cumim and turmeric to form a smooth paste. Combine with meat and marinate, covered in the fridge for 1 to 2 hours. Thread onto skewers without crowding, about 4 pieces per skewer. Grill or broil until crisp and browned, but still juicy, about 3 to 6 minutes, turning to cook evenly. Serve with satay kuah sauce.


Anmerkungen zum Rezept: