Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Sate Kai (Chicken Satay)
Zutaten für 6 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
Chicken breasts
1 TeelöffelCorinader seed
1 TeelöffelCumin seed
2 Esslöffellight soy sauce
1 Esslöffelfish sauce
1 EsslöffelPhom kari (mild curry powder)
"good pinch" tumeric powder
6 EsslöffelThick coconut cream (see below)
3 EsslöffelPalm sugar
die Zubereitung:

Here is the current variant of a Thai chicken satay recipe my wife is using at the moment (as they say of web sites, this one is continuously under construction)

Open a can of coconut milk and allow to stand until it spearates slightly. Skim off (and retain) the light milk. This recipe uses the thicker cream remaining.

In a clean dry skillet toast the coriander and cumin seeds until aromatic, then grind to a powder.

Cut the chicken into long thin strips and thread onto skewers lengthwise.

Mix all the ingredients together to form a marinade, and marinate for at least 12 hours before cooking. Barbeque or grill until cooked.

Chile-Heads Digest V3 #023

From the Chile-Heads recipe list. Downloaded from Glen's Mm Recipe Archive, http://www. Erols. Com/hosey.


Anmerkungen zum Rezept: