Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Sauteed Firm Tofu
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
24 x ca. 30 gFirm tofu
2 Esslöffeloil
1/2 Teelöffelsalt
1 kleinOnions thinly, sliced
6 mittelmushrooms sliced
1 kleinCarrot; cut into matchsticks
2 mittelPeppers, bell, green sliced thin
1 EsslöffelSake
1 1/2 Esslöffelsoy sauce
1 Teelöffelginger grated
1 EsslöffelSugar granulated
1 Esslöffelwater
1 TeelöffelCornstarch; dissolved in 3T water
die Zubereitung:

Cut tofu crosswise into pieces the shape of French-fried potatoes. Heat a wok, coat with oil & sprinkle on the salt. Add onion, then the mushrooms, stir frying each over high heat for about 30 seconds. Reduce heat to medium-low. Add carrot, green pepper & tofu in that order, sauteeing each for about 1 minute. Reduce heat to low & add sake, soy sauce, ginger, sugar & water. Simmer for 3 to 4 minutes. Stir in dissolved cornstarch & simmer 30 seconds for another 30 seconds. Shurtleff & Aoyagi, "The Book of Tofu"


Anmerkungen zum Rezept: