Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Sauteed Shrimp with Curried Banana Sauce
Zutaten für 6 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
2 x ca. 30 gcooking oil
Med onion, diced
Stalk of celery, diced
Cloves garlic crushed
1 Esslöffelcurry powder
1/2 TeelöffelFresh giner, grated
1/2 TeelöffelCardamom
1/8 Teelöffelcinnamon
Pinch of ground nutmeg
1/2 Teelöffelsalt
1/2 Teelöffelwhite pepper
1/2 TeelöffelRed apple diced
Banana, cut in 1 in cubes
2 Tassechicken stock
36 Jumbo shrimp, peeled
salt
pepper
1 x ca. 30 gbutter
1 x ca. 30 gcooking oil
die Zubereitung:

In a heavy bottomed saucepan, heat the 2 oz cooking oil over medium low heat. Add the onion, celery and garlic and saute without coloring for about three minutes. Add all the spiced and saute white stirring for another minute. Add the fruit and chicken stock and simmer over medium heat for 20 minutes. Puree the sauce in a blender until it is liquid and then strain through a sieve. Keep warm over low heat. Sprinkle salt and pepper over the shrimp. In a large skillet, melt the butter and oil over medium high heat. Add the shrimp and saute, shaking the pan back and forth until the shrimp turn pink and are firm. Don't over cook them. Place 6 shrimp over each serving of rice or noodles. Spoon some sauce over each dish.


Anmerkungen zum Rezept: