Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Savory Feta-Spinach Pinwheels
Zutaten für 10 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
5 Tasseall-purpose flour
1 1/2 Teelöffelsalt
2 Esslöffelbaking powder
1/2 Tasseparmesan grated
1/2 Teelöffelblack pepper
1 1/2 Teelöffelbasilicum dried
8 x ca. 30 gCold butter; cut into small piece
1 3/4 Tasseheavy cream
eggs beaten
1/2 x ca. 450 gCrumbled feta cheese; drained
1 1/2 Tassericotta cheese
1/2 Teelöffeldill dried
1/2 Teelöffelblack pepper
24 x ca. 30 gFrozen chopped spinach; thawed and squeezed
eggs beaten
die Zubereitung:

Preheat oven to 375 degrees. In food processor, combine flour, salt, baking powder, Parmesan, pepper and basil. Add butter and pulse processor until mixture resembles texture of cornmeal. Add cream and 2 eggs and mix to blend. Remove dough and roll on lightly floured surface until about 1/2 inch thick. To make filling, combine feta, ricotta, dill, pepper and spinach in mixer or food processor. Spread filling evenly over dough rectangle.

Beginning on long edge, roll dough over filling. Cut rolled dough into 2-inch lengths and place pinwheels on lightly greased baking sheet.

Beat two eggs and brush each pinwheel lightly. Bake 25-35 minutes, until lightly brown. Makes 10 pinwheels.


Anmerkungen zum Rezept: