Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Savory Lamb Stir-Fry
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
Lamb leg center steaks, cut
Inch thick (approx. 1 1/2 Ibs.)
2 Esslöffellemon juice fresh
2 Esslöffelolive oil divided
2 Teelöffelcornstarch
Cloves garlic, crushed, divided
1 TeelöffelDried oregano leaves, crushed
1/2 Teelöffelsalt
1 mittelRed bell pepper, cut into l/s-inch strips
Oz's mushrooms, sliced
die Zubereitung:

Combine lemon juice, 1 tablespoon oil, cornstarch, 1 clove garlic, oregano and salt. Trim excess fat from lamb steaks; remove bone. Cut lamb across the grain into l/s-inch thick slices. Place lamb in plastic bag; add marinade, turning to coat. Close bag securely and marinate in refrigerator 30 minutes. Heat remaining 1 tablespoon oil in wok or large non-stick skillet over medium high heat. Add 1 clove garlic; stir-fry 10 seconds. Add bell pepper and mushrooms; stir-fry 2-3 minutes. Remove vegetables, keep w arm. Stir-fry lamb (I/2 at a time) 2-3 minutes. Return lamb and vegetables to pan; heat through. Makes 4 servings.

Food Facts: Per serving, 240 calories 240; 25g protein 25g; fat 13g; carbohydrate 5g; iron 2 mg (14 percent Rda); sodium 330 mg; cholesterol 81 mg.


Anmerkungen zum Rezept: