Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Barbecued Tofu, Down-Home
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 x ca. 450 gLowfat extra firm tofu; drained
2 Esslöffeldijon mustard
2 Esslöffelketchup
1 1/2 EsslöffelSoy sauce; to 2 tbs
cloves garlic minced
2 TeelöffelBlackstrap molasses
1/2 TeelöffelSesame oil; *
1 TeelöffelChipotle pepper in adobo; or 1/4 tsp ground chipotle chile or cayenne pepper
die Zubereitung:

* original was 2 tsp sesame oil

Press the tofu between layers of kitchen cloth with a 1-lb weight on top.

Line a broiling pan with aluminum foil. Set the oven rack about 5 inches from the broiling element. Preheat the broiler.

Prepare the barbecue sauce by blending all the remaining ingredients.

Unwrap the tofu. Cut into 9 slices, each about 1/2 inch thick. Dip the slices into the sauce to coat both sides.

Broil the tofu until flecked with dark brown spots, 4-6 minutes. Turn the tofu over and slather any remaining sauce on the second side. Broil until deeply browned, 4-6 more minutes.

tomato and red onion." [Lorna sass]


Anmerkungen zum Rezept: